Хюи Фюри се пребори с аркада, за да спечели двубоя си на галата на Джошуа - Пулев (видео + галерия)

Хюи Фюри се пребори с аркада, за да спечели двубоя си на галата на Джошуа - Пулев (видео + галерия)
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)
Бившият съперник на Кубрат Пулев - Хюи Фюри - успя да спечели за пореден път със съдийско решение, но не и да нокаутира опонента си, след като трябваше да изкара всичките 10 рунда срещу полския ветеран Мариуш Вах.

Фюри-младши пак трябваше да се справя с тежка аркада, както беше срещу Кобрата, но все пак се справи и разчиташе на боксовите си умения, за да се добере до победата и да доминира във всеки рунд. Мариуш Вах имаше епизодични избухвания, но не се справи със задачата да поднесе изненада в голямата галавечвер в Лондон, където основното събитие е мача на Пулев с Антъни Джошуа.

В крайна сметка съдийското решение беше в полза на Фюри - 110-90, 110-90, 99-91.

Мариуш Вах беше на крачка от нокдауна, но някак си успя да удари по такъв начин Фюри, че да му отвори аркада на лявата вежда. Точно на същото място бе отворена аркада на британеца в битката му с Кубрат Пулев през 2018-а, когато голямата причина бе сериозно поет удар по време на спаринг. Кобрата успя да се възползва от създалата се възможност и продължи доминацията си над Хюи Фюри, но Вах имаше доста по-големи трудности да се държи на ниво.
Аркадата продължаваше да се отваря и да тормози Фюри, но лекарят и реферът не се наемаха да прекратяват двубоя, въпреки че имаше известни основания за това. Независимо от раната си обаче Хюи беше по-активният на ринга и се стремеше да приключи съперника си, макар полезрението му да беше нарушено от кръвопотока.
Мариуш Вах дори с главата си се стремеше да тормози аркадата на противника, но постепенно битката се пренесе в по-далечна дистанция и полякът нямаше възможността да въздейства по този неособено коректен начин.
Независимо от раната си, Фюри доминираше на ринга, но Вах показа, че все още може да създава проблеми на топ боксьорите. Това не означаваше, обаче, че полякът е спечелил мача - напротив, по-скоро Хюи доминираше, но не можеше да стигне до нокаут.
В крайна сметка Вах беше активен само за няколко мигове, докато не му омаляваха бързо ръцете, което вдъхваше увереност на Фюри, че няма какво толкова страшно да му се случи. Братовчедът на Тайсън заслужи победата си с решение и започна да гледа към 2021 година с надежда отново да атакува върховете на тежка категория.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти