Андреа: Кубрат доказа, че е по-добрият, гордея се с него (видео)

Андреа: Кубрат доказа, че е по-добрият, гордея се с него (видео)
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)

Певицата Андреа, която бе дългогодишна приятелка на Кубрат Пулев, беше сред онези 1000 човека, заели местата си в зала "Уембли" в Лондон по време на мача на българския боксьор с Антъни Джошуа за титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

Въпреки загубата на Кобрата, който беше нокаутиран в деветия рунд, блондинката беше категорична, че българите трябва да се гордеят с неговото постижение и с начина, по който се е представил на ринга.
"Беше хладнокръвен, беше много подготвен, беше много спокоен и това е много важно в спорта и в бокса. Така мисли по-правилно и има много добра преценка. Той имаше абсолютната преценка, прецени няколко пъти Джошуа и то си пролича как го нацели. Подготовката е много важна, но късметът също играе голяма роля. Той наистина се представи уникално. Аз съм много горда с него. Мисля, че цяла България трябва да се гордее с него. Три пъти вече е претендент за световната титла. Той доказа, че за българите няма прегради. Горда съм с него и съм сигурна, че ако неговият баща беше жив, щеше да бъде горд с него", каза Андреа след мача.

"Благодарение на Кубрат успях да бъда тук и се радвам, че бях на този зрелищен мач. Много се гордея с него. Той се би лъвски. Доказа се, че е по-добрият от двамата. Просто нещата бяха на шанс. Издържа толкова много рундове. Според мен, имаше 2-3 пъти, в които така го разлюля, че Джошуа беше нокаутиран", анализира още тя.
Тервел Пулев: Истинските българи ще подкрепят брат ми, вместо да го нападат
Тервел Пулев: Истинските българи ще подкрепят брат ми, вместо да го нападат
Андреа заяви, че е говорила с Пулев минути след поражението. Той се е чувствал добре и е бил спокоен.
"Той е много позитивен човек и е минал много в своята кариера. Първата загуба е едно, втората е съвсем различно. По друг начин ги приема нещата. Когато човек прави нещо голямо... Не само аз трябва да го подкрепям. Всички българи трябва да го подкрепят", каза тя.
Кобрата не остана длъжен на Джошуа
Кобрата не остана длъжен на Джошуа
Това беше втора загуба за Пулев в професионалната му кариера. През 2014 година той не успя да победи Владимир Кличко отново в среща за титлите в тежка категория. 
Кобрата има 28 победи в актива си. 14 от тях са с нокаут.
bTV

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти