Околи помете поляк в стремежа си да стигне до титла

Околи помете поляк в стремежа си да стигне до титла
Лорънс Окои спечели междуконтиненталната титла в полутежка категория на Световната боксова организация, но съвсем скоро - може би до 6 месеца - ще се бие за световната титла. Британецът прати три пъти в нокдаун опонента си Никодем Йежевски, като в крайна сметка реферът прекрати битката, защото нямаше смисъл от повече бокс. Това е пета поредна победа с нокаут за Околи и общо 15-а в кариерата му (12 нокаута).

Околи прави хамбургери през 2012-а, когато Джошуа е олимпийски шампион, като се вдъхновява от него и само 4 години по-късно е олимпийски представител на британците. Много неудобен за съперниците си, с доста дълги крайници, той се стреми да си изгради име сред най-големите. На 15 години Околи е тежал 120 килограма и неговият доктор го е посъветвал да тренира бокс, за да избегне подигравките и хулиганските атаки в училище.

Естествено, Околи се възползваше от натуралните си предимства, като ръст, размах и дължина на ръцете, с които опитваше да наложи предимство от самото начало. Ъперкът в диафрагмата на съперника и още във втората минута на първия рунд Околие прати опонента си в нокдаун. В следващите секунди изглеждаше, сякаш мачът ще приключи бързо, защото ударите на британеца не спираха. Втори нокдаун беше регистриран по-малко от минута преди края и Йежевски изпадна в сериозна беда, както и в битка за оцеляване.

Комбинация, завършила с ляво кроше, прати поляка за трети път в нокдаун, като този път реферът спря двубоя, защото нямаше смисъл от повече бокс между двамата.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти