Сделка за Джошуа - Фюри може да има до два дни

Сделка за Джошуа - Фюри може да има до два дни

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се готвят да ударят джакпот от 200 млн. паунда в битката на Британия. Преговорите за мегасблъсъка започват днес и сделката може да бъде сключена до два дни. Това обяви промоутърът на Джошуа Еди Хърн, който има принципно споразумение с екипа на Фюри за два мача за всички титли в тежка категория през 2021 година. За първия от тях е уговорено двамата боксьори да получат еднакви хонорари. Мачът вероятно ще бъде в Дубай, Катар или Саудитска Арабия през май.

“Всички сме готови за тази битка. Единственото нещо, което трябва да бъде решено е къде ще се състои, както и въпросът за телевизионните права. Това е. Хонорарите са ясни - 50-50 за първия мач, и 60-40 за победителя във втория. Няма причина да не можем да приключим сделката за няколко дни и после да доуточняваме подробностите. Трябва да пишем до управляващите органи, за да ги уведомим за сделката. Скоро ще потвърдим датите, като предполагам, че мачът ще е в края на май”, заяви Хърн.
Фюри към Джошуа: Искам битката, голям си смешник (видео)
Фюри към Джошуа: Искам битката, голям си смешник (видео)
Първата битка вероятно ще се проведе в Близкия Изток, където Джошуа победи Анди Руис-младши през 2019 година. Причината за това е, че единствено там боксовите звезди ще могат да вземат парите, които очакват.
“Няма как да се доближим до тези пари във Великобритания. Единственият начин да стигнем до 50% от сумата е да се върне пълният капацитет на спортните съоръжения”, коментира Хърн, който очаква да продаде около 2.2 млн. платени гледания. Двете страни обаче ще работят реваншът да е на Острова.
Сред останалите препятствия е правният спор за претенциите на Дионтей Уайлдър за реванш с Фюри, който екипът на Циганския крал смята за неоснователен. Спънки могат да се появат и по отношение на излъчването на мача, тъй като Джошуа има договор със Sky и DAZN, докато Фюри работи с BT и ESPN.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти