Георги Пеев: ЦСКА (М) не привлича случайни играчи

Георги Пеев: ЦСКА (М) не привлича случайни играчи

Бившият български национал Георги Пеев сподели мнението си за трансфера на Георги Миланов в ЦСКА (Москва). Опитният полузащитник вече има солиден стаж в руската Премиер Лига с тима на Амкар (Перм).

"Навярно специалистите, живеещи в България, които следят отблизо мачовете от първенството, могат да кажат повече за него. Аз вече виждам Миланов да играе главна роля в мачовете на националния отбор и трябва да кажа, че нито веднъж не ме е разочаровал. Общувам с мои сънародници и съм слушал от тях само хубави неща за Миланов - че той е много способен, много сериозно момче, което иска да се развива, за да стигне до водещите европейски клубове", коментира пред fc-cska.ru Пеев.

"Какви достойнства виждам в Миланов? Много по-важно е какви достойнства в него е видял ЦСКА. Аз мога само да отбележа прекрасната му стартова скорост, погледа му върху играта, добрата постановка на удара. Все пак, си мисля, че ще му се наложи да работи още във физически план, тъй като в руското първенство се играе много по-твърдо, отколкото в българското. Но след като ЦСКА го е поканил, значи у треньорите на отбора няма съмнение, че играчът ще издържи на всички натоварвания", каза още Пеев.

Що се отнася до това дали Миланов ще има проблеми с комуникацията на руски език и адаптацията към новата среда, юношата на Локомотив (София) заяви: "Трудно е да се каже. Аз самият не съм изпитвал трудности в адаптацията си в Амкар, защото преди да дойда в Перм, играх шест години в Динамо (Киев) и Днепър. Освен това, дойдох в отбор, в който вече имаше мои сънародници, които ми помогнаха да се впиша в състава. На практика нямах трудности с това да свикна с новия колектив. За Миланов сезон 2013/2014 ще бъде първи на постсъветска територия и е възможно да възникнат някои трудности. Не познавам обстановката в ЦСКА отвътре, но се надявам, че новите съотборници на Георги ще го подкрепят".

"Дали Миланов ще успее веднага да пробие в основния състав на "армейците"? ЦСКА има много силен състав и мисля, че моят сънародник няма да попада в стартовите 11 от самото начало. Но ЦСКА не привлича случайни хора и предпоставките пред българския национал да заиграе в основния състав са налице, той просто трябва да ги реализира", завърши Пеев.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА

Още от Футбол свят

Виж всички