Леонид Слуцкий: С Миланов имамe само един проблем, но скоро ще го решим

Леонид Слуцкий: С Миланов имамe само един проблем, но скоро ще го решим

Старши треньорът на ЦСКА (Москва) Леонид Слуцкий сподели впечатленията си от новите попълнения Георги Миланов и Стефан Цубер. Двамата се присъединиха към "армейците" в петък, а ден по-късно направиха и първа тренировка с руския шампион.

"И двамата футболисти са офанзивни полузащитници, но докато Цубер е типичен флангови играч, Миланов може да действа и зад нападателя. Той е комбинативен, с усет към извеждащия пас и много силен ляв крак. Георги е доста млад и трябва да натрупа мускулна маса, защото е висок 185 см, а тежи само 70 кг.", каза Слуцкий, който оприличи стила на игра на българина с този на японската звезда Кейсуке Хонда.

"Миланов и Цубер са изключително талантливи, но не са завършени футболисти. В това отношение бих ги сравнил с Ахмед Муса и Томаш Нецид, когато те бяха привлечени, а не с по-опитните Расмус Елм и Сейду Думбия. Трудно е да кажа кой по-лесно ще пробие в титулярния състав. Това зависи от много неща, например как ще се адаптират и кои от основните ни футболисти са здрави. Но едно е сигурно - и Миланов, и Цубер, ще получат шанс още от първия мач. ЦСКА никога не купува футболист, за да ги чака дълго време да се приспособяват", категоричен беше наставникът на руския гранд.

"Доволен съм от първата тренировка на новите момчета. Видно е, че имат желание да се учат, защото са наясно колко сериозна е конкуренцията за място в състава. Трябва много да се трудят, за да успеят", сподели още Слуцкий.

"С Миланов имаме един лек проблем - той говори само български. Засега с него временно има преводач, но Георги вече започна активно да учи руски и съм сигурен, че бързо ще го усвои", заяви наставникът на руския първенец.

"Дали ще купим и брата на Георги - Илия Миланов? За първи път чувал за подобна възможност", отговори Слуцкий на въпрос, свързан с евентуалното привличане в тима на защитника на Литекс. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА

Още от Футбол свят

Виж всички