Шеф в ЦСКА (М) възхитен от Георги Миланов

Шеф в ЦСКА (М) възхитен от Георги Миланов

Съветникът по спортните въпроси на президента на ЦСКА (Москва) - Валерий Непомняший, коментира трансфера на българския национал Георги Миланов в руския шампион. 21-годишният халф, който досега бе играч на Литекс, подписа днес 5-годишен договор с ЦСКА (Москва).

"ЦСКА следеше този футболист още преди моето идване в клуба", започна коментара си Напмноящий, който е на работа в руския клуб от юни 2012 година. "Когато започнах работа, ми дадоха списък с футболисти, които клубът наблюдава внимателно. Един от тези играчи бе Миланов", продължи Напомняший, говорейки пред сайта fc-cska.ru. "Гледал съм на живо два мача с негово участие - двете световни квалификации между България и Дания. Бах на трибуните и в София, и в Копенхаген. Наблюдавал съм почти всичките мачове на Миланов на видео. Говорил съм за наго с различни хора, включително и с Христо Стоичков. Като цяло, този трансфер не е спонтанен, а бе подготвен след внимателно проучване. Така се работи в ЦСКА", сподели още Напомняший.

"Какво ни привлече в Миланов? Той е доста млад, но вече е национал на страната си. Плюс това той стана най-добрият играч в българския шампионат през миналия сезон, въпреки че е едва на 21 години. Всички, с които съм разговарял, ме увериха, че новото ни попълнение е професионалист и се отнася много сериозно към футбола. Миланов имаше и други оферти, но искаше да дойде именно в ЦСКА, който ще играе в Шампионската лига", каза още шефът в московските "армейци".

"Освен всичко други, той пасва отлично на схемата на игра на ЦСКА. Въпреки че силният му крак е левият, Миланов има опит на всяка позиция в атака. Може да се каже, че той е универсален. На Миланов му се е налагало да играе и като опорен халф и той като цяло се справя и на този пост. Трябва да добавим и това, че играчът притежава добра техника. Висок е и е гъвкав", продължи коментара си за Георги Миланов съветникът на президента на московчани.

"Важно е и още нещо - не се съмнявам, че Миланов без проблеми ще се адаптира към колектива и към нашето първенство", каза още Напомняший и завърши с очакването си, че родният национал няма да има проблеми с изучаването на руски език.

Още от Футбол свят

Виж всички