Генералният директор на ЦСКА (М): Миланов и Цубер ще повишат конкуренцията в отбора

Генералният директор на ЦСКА (М): Миланов и Цубер ще повишат конкуренцията в отбора

Генералният директор на ЦСКА (Москва) Роман Бабаев вярва, че новите попълнения на тима Георги Миланов и Стефан Цубер, които подписаха с руския шампион вчера, ще повишат конкуренцията в тима. "Миланов е играч, който действа в центъра на терена, докато Цубер е краен полузащитник, който може да играе и отдясно, и отляво. Българинът може да бъде определен като универсален играч, тъй като в националния отбор на страната си се е изявявал и като опорен халф. С неговия клуб се договорихме много бързо, тъй като поддържахме връзка с Литекс и седмици наред подготвяхме трансфера", сподели пред ИТАР-ТАСС Бабаев.

"Оставаме верни на нашата стратегия да се стараем да се ориентираме към млади и талантливи играчи, които притежават необходимите качества, за да прогресират. Миланов и Цубер напълно отговарят на тези критерии. И двамата се превърнаха в ярки фигури в националните си първенства - единият бе признан за най-добър в българския шампионат - универсален централен полузащитник, който при необходимост може да бъде използван на различни позиции. Той има добро разбиране за играта и поглед върху нея, притежава хубав пас и удар с левия крак. Вторият - креативен халф-бек, идващ от Швейцария (Грасхопърс - б.р.), където направи много силен сезон. И двамата ще повишат конкуренцията в отбора и се надявам, че ще го направят по-силен", коментира още Бабаев, цитиран от fc-cska.ru. "Що се отнася до Миланов, ние го наблюдавахме два сезона, знаем за него от доста време и имаме пълна информация за всичките му качества и характеристики", добави генералният директор на руския първенец.

Бившият играч на ЦСКА (Москва) Олег Корнаухов пък разкри, че Терек също се е интересувал от Миланов и заяви, че не се съмнява, че българинът е "футболист на нивото на ЦСКА".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА

Снимки: pfc-cska.com

Още от Футбол свят

Виж всички