Станилия Стаменова: Надявам се в следващите години да извоювам отличието за Спортист №1 (ВИДЕО)

Станилия Стаменова: Надявам се в следващите години да извоювам отличието за Спортист №1 (ВИДЕО)

Световната и европейска шампионка на 200 метра едноместно кану Станилия Стаменова заслужено прибра доста отличия в края на най-успешната година в кариерата си. Днес софиянката стана Спортист №2 на България за 2015 г.

"Поставям си шестица за изминалата година. Това второ място е много голям успех за мен, защото все пак ми дава още един стимул да се боря за следващата година. Дисциплината ми все още не е олимпийска, имам един приличен път, който трябва да измина до Токио 2020 и се надявам в следващите години да извоювам това отличие Спортист на годината. До 2020 г. ще ме крепи дори и това, че не успях да стана Спортист на годината. Надявам се може би на още три световни и четири европейски титли до Олимпийскитe игри, има още доста работа, която трябва да извършим и още върхове, които трябва да покорим", каза Станилия след церемонията."Няма за какво да съжалявам през изминалата година, срещнах хубави хора, направих много добри приятелства, успехите ми в спорта и въобще в кариерата са видими", допълни тя.

Станилия говори и за това дали има известна доза огорчение за това, че е станала световна и европейска шампионка през 2015 г., но остана втора в класацията Спортист на годината: "Няма никакъв проблем, че съм №2, все пак атлетиката е Царицата на спортовете, аз съм била атлетка и се радвам за техните постижения. Всички, които бяха в десетката, заслужават да са №1. Дори имаше и такива, които не попаднаха сред първите десет, а заслужаваха да бъдат №1. Трудът, който полагаме, е неимоверен и едно такова признание е достойно за всеки.Тя сподели и каква е била годината за българския спорт: "Донякъде успешна, донякъде не. Винаги има спадове, затишия, надявам се това да е едно затишие пред буря и другата година да има още по-добри постижения."

За финал Станилия каза, че няма как да премине в каяка, за да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина: "Трябва да вляза в каяка за Рио, но това е все едно да отидеш от волейбола в баскетбола."

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти