Габи Петрова: Изключително емоционална година за мен

Габи Петрова: Изключително емоционална година за мен

Коронясаната за Спортист №1 на 2015 година Габриела Петрова трудно сдържаше емоциите си. Талантливата лекоатлетка, която завърши със сребърен медал в тройния скок на Европейското първенство на закрито и на четвърто място на Световното първенство в Пекин получи наградата от живата легенда на родната атлетика и председател на БОК - Стефка Костадинова.

"Искам да кажа само едно нещо - всеки един от тези прекрасни спортисти зад мен заслужаваше да бъде на мое място. Изпращам една изключително емоционална година, останах на косъм от европейска титла и в подножието на отличията на световно първенство. Днес, когато държа в ръцете си този приз осъзнавам, че това не е никак малко. Благодаря на моето семейство за огромната подкрепа, без тях нямаше да се справя. Благодаря на треньора Атанас Атанасов. На всички от федерацията по лека атлетика, на министър Кралев, на всички журналисти, които са гласували за мен. Огромна чест е да получа наградата от Стефка Костадинова", заяви развълнуваната носителка на наградата.

Визитка на Спортист номер 1 на България за 2015 година:

Лекоатлетката Габриела Петрова е родена на 29 юни 1992 година в Хасково. Тя се състезава е дисциплината троен скок, в която е европейска шампионка за девойки до 23 години от Тампере 2013. През тази година Петрова спечели сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага, а на Световното първенство в Пекин тя остана четвърта, като във финала на дисциплината в китайската столица тя постигна личен резултат на открито от 14.66 метра. В средата на февруари в Добрич тя направи лично постижение на троен скок и в зала от 14.55 метра, с което спечели националната титла.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти