Нов волейболен триумф - Константинов е "Треньор на годината"

Нов волейболен триумф - Константинов е "Треньор на годината"

Волейболът записа втори триумф на церемонията за "Спортист на годината". След като националният отбор за мъже бе избран за "Отбор на годината", стана ясно и кой е най-добър треньор на 2015 година. Това е селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Както и специални благодарности на хората, които може би остават в сянка - моят щаб. В спортовете както отборите са колектив, така е нужен колектив и в треньорския щаб. Те остават винаги и най-често в сянката на старши-треньора, а без тях моята работа би била невъзможна. Искам да благодаря и на всички треньори, които продължават да работят с подрастващи, защото малко или много един национален селекционер е консуматор. Работата с деца и подрастващи е много неблагодарна, но без нея няма да има национален отбор и посвещавам таиз награда точно на треньорите на подрастващите", заяви Константинов непосредствено след като получи голямото признание.

Селекционерът обеща още, че не може да гарантира класиране за Рио 2016, но заяви, че подопечните му ще оставят сърцата си на терена по време на олимпийската квалификация в Берлин в началото на следващия месец.

Под ръководството на Гибона родните национали завършиха четвърти на Евроволей 2015, а по-рано през годината играха финал във втора дивизия на Световната лига, където обаче отстъпиха на селекцията на Франция.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти