Владо Николов: Не знам защо съм тук!

Владо Николов: Не знам защо съм тук!

Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов беше изключително спонтанен и искрен, след като бе обявен за Спортист №3 на годината за 2015 година. Самият Николов се учуди какво прави в тази класация, с оглед на това, че тимът не спечели медал през сезона.

"Ние като отбор сме единствените, които нямаме медал. Аз като спортист нямам медал. Благодаря ви, че съм тук, и в същото време не знам защо съм тук. Имаме европейски, световни шампиони, не очаквах да сме тук“, сподели Владо Николов.

"Благодаря на всички за тази награда, но тя е за целия отбор. За да мога да бъда тук сега заслуга имат всички приятели, всички момчета, с които тренираме в залата. За мен и за нас тази награда е чест. Благодаря на Българската федерация по волейбол, както и на Министерството на младежта и спорта за подкрепата. Радвам се, че с помощта и съдействието на министър Красен Кралев България ще приеме Световното първенство по волейбол през 2018-а година. Изпращам доста добра година, без някакви върхове, но пък категорично добра година", каза още капитанът на България.

"Ще направим всичко възможно на тази олимпийска квалификация, но трябва на всички да е ясно, че не сме фаворити. Това е хубавото в спорта, че не винаги най-добрите печелят. Ставам изненади и се надявам на тази олимпийска квалификация ние да сме изненадата", заяви още Николов по повод европейската олимпийска квалификация през януари за квота за Игрите в Рио 2016.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти