Гледай на живо

Контролна среща: Славия - Спортист Своге 1:0

Атанас Атанасов: Най-доволен съм, че Габи кали характера си през 2015 г. (ВИДЕО)

Атанас Атанасов: Най-доволен съм, че Габи кали характера си през 2015 г. (ВИДЕО)

Личният треньор на Габриела Петрова - Атанас Атанасов, остана силно изненадан, че неговата възпитаничка Габриела Петрова беше избрана за Спортист №1 на България за 2015 г. и прие емоционално това признание. Изминалата година беше най-успешната в кариерата на младата харманлийка. През зимата тя спечели сребърен медал в тройния скок на Европейското първенство в зала в Прага, а през лятото остана на крачка от бронзовия медал на Световното първенство в Пекин, но пък завърши с лично постижение. Габи записа и силни изяви в Диамантената лига.

"Приятно изненадан съм и много развълнуван. Габи вече каза, че всеки от спортистите на сцената беше достоен за първото място. Радвам се, че журналистите са оценили именно нея с толкова висок приз. В интерес на истината не очаквах да я изберат за №1, но затова удоволствието е още по-голямо. Изненадата ми наистина е много голяма", бяха първите думи на Атанасов след избора на Петрова за Спортист №1 в България за 2015 г.

"Изпращаме една много успешна година, най-успешната за Габриела. Най-доволен съм от това, че през тази година тя кали характера си и се надявам това да й помогне в бъдеще, в олимпийската година. Ако не мислим, че тя няма да надгради, може би няма да тренираме. Аз се моля на Господ само да е здрава, защото знаете, че нашата дисциплина е много тежка, дисциплина с голям травматизъм. Пожелаваме си да е жива и здрава, а оттам нататък с характера, който тя има, съм уверен, че тя ще успее да надгради нещата", допълни Атанасов.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Още от Лека атлетика

Виж всички