Пламен Константинов: Не говори добре за българския спорт, че аз съм Треньор №1 на годината

Пламен Константинов: Не говори добре за българския спорт, че аз съм Треньор №1 на годината

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов, който бе избран за Треньор №1 на годината, чистосърдечно призна, че този факт не говори добре за българския спорт.

"Всички други кандидати заслужаваха и те тази награда, положили са не по-малко наградата. Колективните спортове дават по-особен заряд на нацията. Другата причина е, че Европейското първенство бе близко до края на годината и повече с това го свървам. В едни по-отминали времена щеше да ми е раничко да ставам треньор на годината, конкуренцията щеше да е с олимпийски, световни шампиони, не говори добре за българския спорт", сподели Константинов.

"Тежи, особено на едно Европейско първенство усетих как погледите на всички са насочени към отбора, как всички очакват добър резултат. Това тежи и на състезателите им е много трудно в такива момента да дадат максимума от себе си. Това е разлика на големите отбори със средняците", каза още селекционерът на "лъвовете"

Относно жестът на Владо Николов да връчи наградата за Отбор на годината на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, Константинов коментира: "Това беше един правилен жест, те направиха по-предно класиране от волейбола, така че според мен жестът бе правилен".

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти