Гледай на живо

ЕВРО 2024: Англия 0:0 Словения

Поредните звезди се обявиха против "уайлд кард" за Шарапова

Поредните звезди се обявиха против "уайлд кард" за Шарапова

Завръщането на Мария Шарапова продължава да бъде сериозна и деликатна тема, която очевидно е широко обсъждана не само сред феновете, но и сред професионалните тенис играчи.

След като публично Анди Мъри, Анди Родик и Ник Кирьос се обявиха против раздаването на "уайлд кард" на Шарапова за "Ролан Гарос", Анджелик Кербер предупреди, че заради рускинята страдат много други тенисистки.

Както е известно, Шарапова е получила три покани за събития до момента - в Щутгарт, в Мадрид и в Рим.

"Странно е, защото турнирът в Щутгарт ще започне, но тя няма да има право да е на стадиона преди началото на нейния двубой. Жалко е, че получи "уайлд кард", защото така една германка бе лишена от този шанс. А в момента германският тенис е в подем и съжалявам, че много от нашите състезателки нямат шанс да попаднат в схемата, защото Шарапова получи покана", коментира Кербер.
Жо-Вилфред Цонга пък се изказа в същия стил по отношение на възможността рускинята да бъде поканена за следващия турнир от Големия шлем "Ролан Гарос".
"Не виждам никакъв смисъл в нещо такова. Все едно да дадеш бонбон за награда на дете, което е извършило пакост", красноречив е французинът.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички