Още една тенис звезда възропта срещу "уайлд кард" за Шарапова

Още една тенис звезда възропта срещу "уайлд кард" за Шарапова

Ник Кирьос стана поредният високопоставен тенисист, който публично се обяви против получаването на "уайлд кард" за турнирите на спортисти, уличени в употреба на допинг.

Естествено, темата на разговор бе Мария Шарапова, която през април ще има отново право да участва в тенис турнирите от календара на WTA. Тъй като обаче рускинята на практика е изключена от световната ранглиста, тя получи "уайлд кард" и съответно гарантирано участие в три събития до момента - Щутгарт, Мадрид и Рим.

Шарапова отново на корта

Според информации от миналата седмица Шарапова се е молела "на колене" пред организаторите на "Ролан Гарос" за покана, тъй като иначе би следвало да мине през унищожителните квалификации.
"Не е в моята компетенция да коментирам какви санкции заслужават уличените в допинг. Но въпреки това не разбирам защо трябва да се помага на такива спортисти, които очевидно са нарушили правилата по такъв начин", каза Кирьос, визирайки именно поканите към Шарапова.

Преди него в същия смисъл се изказа и световният номер 1 Анди Мъри, макар той да поясни, че разбира защо организатор на определен турнир би решил да даде "уайлд кард" на звезда като Шарапова, която би осигурила по-голям зрителски интерес.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички