Мъри нападна Шарапова: Никакви уайлдкарти за допингираните!

Мъри нападна Шарапова: Никакви уайлдкарти за допингираните!

Световният номер 1 Анди Мъри не е съгласен с предоставянето на уайлдкард за състезатели, които се завръщат на корта след изтърпяно наказание за допинг.

Естествено, темата на разговора на шотландеца с вестник "Таймс" бе Мария Шарапова, която получи специална покана за участие от организаторите на турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим.

Така рускинята ще избегне тежките пресявки на квалификациите, тъй като де факто дори не фигурира в световната ранглиста.

"Според мен един играч трябва сам да се пребори за връщане на позициите си. Но повечето турнири ще постъпят така както смятат, че ще е най-добре за самите тях.

Ако участват повече големи имена, ще бъдат продадени повече билети. Шарапова има възможност да се издигне в ранглистата и евентуално да не се нуждае от уайлдкарти.

Специално за турнира в "Уимбълдън" си мисля, че организаторите ще премислят много сериозно и двете възможности - да й дадат или да не й дадат уайлдкард. Ще вземат под внимание и мнението на феновете и ще постъпят както е най-добре за турнира", заяви Мъри.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти