Шарапова на колене за "уайлд кард" от "Ролан Гарос"

Шарапова на колене за "уайлд кард" от "Ролан Гарос"

Руската тенисистка Мария Шарапова е поискала среща с ръководството на френската федерация по тенис, за да преговаря за получаване на покана за втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж. Шарапова изтърпява наказание за употреба на допинг, което изтича през април. Тя вече получи покани за няколко престижни турнира (Мадрид, Рим и Щутгарт), но се надяваше да вземе и за надпреварата във френската столица.

Индикации, че организаторите не планират да я поканят, се появиха преди дни, когато президентът на френската федерация Бернар Гуидичели заяви в прав текст, че е абсурдно от една страна да се увеличават разходите за борба с допинга, а от друга да се дават покани на провинени спортисти. Подобно мнение изрази и световният номер 1 при мъжете Анди Мъри. Всичко това е предизвикало тревога у Шарапова.

"Агентът й ни писа и поиска среща. Ще се видим, ще поговорим, да чуем аргументите й. Ако ни убеди ще се консултираме и с директора на турнира Ги Форже и еднва тогава ще вземем решение", споделя Гуидичели. Решението, които тенисисти ще получат покани за "Ролан Гарос" ще бъде обявено 15 дни преди турнира.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти