След 25 години Джими Уайт отново е с титлата в UK Championship

След 25 години Джими Уайт отново е с титлата в UK Championship

Четвърт век след като за последно спечели един от турнирите на “Тройната корона” - Шампионата на Обединеното кралство - Джими Уайт отново триумфира в престижната надпревара, макар и в изданието за ветерани. То е сред най-вълнуващите събития от календара на световния снукър тур за ветерани, изготвен в края на миналия сезон и влизащ в сила от настоящия.

Уайт спечели с 4:2 финала срещу Кен Дохърти, който пък бе считан за изявен фаворит преди началото на надпреварата, защото е в най-добра форма при професионалистите от началото на сезона.


Ирландецът демонстрира добрата си форма и на полуфиналите, когато не даде никакъв шанс на Стивън Хендри - 3:0 с брейкове от 49, 70, 40 и 45. Уайт пък отстрани на тази фаза Джонатан Бейгли с 3:1 без блестящи серии, а в самия финал също успя да надхитри съперника си с по-солидно представяне в “биткаджийските” фреймове.

За Дохърти все пак остава утехата от най-големия брейк в турнира - 137 при победата на четвъртфиналите над Патрик Уолъс. Вихрушката грабна апетитен чек от 7500 паунда, а връчената му купа бе в реплика ретро стил на оригиналната, като той я получи от Патси Фейгън - първият в историята победител в Шампионата на Обединеното кралство през 1977 година.
Това е втора титла при ветераните за 55-годишния Уайт след световната през 2010-а, а Дохърти има на сметката си три загубени финала на UK Championship при професионалистите.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти