Болките не простиха на Шон Мърфи

Болките не простиха на Шон Мърфи

Носителят на “Тройната корона” Шон Мърфи не можа да се пребори с болките във врата и гърба и се представи под очакванията на Откритото първенство на Китай по снукър. Магьосника не взе нито един фрейм на Крис Уейлин и отстъпи категорично с 0:6, като така и двамата финалисти от “Шампионата на играчите” изхвърчаха рано-рано от Пекин.

Рони О’Съливан отстъпи с 2:6 на Елиот Слесор, но направи максимален брейк от 147 точки, а в третия ден на China Open същото стори и Стюърт Бингам.

Ракетата и Мърфи обаче могат да се облагодетелстват от ранното си отпадане в Пекин - Магьосника ще има повече време да се възстанови и да мисли за “Крусибъл”, докато О’Съливан не изглеждаше в идеална кондиция в Китай и ще може да се върне към нормалния си режим и да не се съобразява с часовата разлика в дните преди Шефилд.

Интересно е да се отбележи и че “палачите” на Мърфи и О’Съливан са доста по-свежи в тази част на сезона от въпросните звезди. Магьосника бе изиграл 71 мача в 22 турнира, а Рони - 59 в 14. Уейклин, от друга страна, е играл само 34 двубоя в 17 събития този сезон, а точно толкова е активът и на Слесор. Също така форматът на мачовете се увеличава с изминаването на кръговете, като Мърфи е участвал в пет финала, а Рони - в седем.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти