Рони О'Съливан стигна 70-и ранкинг полуфинал

Рони О'Съливан стигна 70-и ранкинг полуфинал

Рони О’Съливан се класира на 70-ия в кариерата си на полуфинал на ранкинг турнир по снукър, след като обърна от 2:3 до 5:3 18-годишния китайски талант Луо Хангао в Откритото първенство на Англия. Младокът имаше възможности да постигне още по-забележителна победа от тази с 4:2 над Нийл Робъртсън в Кроули, но пропусна добри шансове в последните фреймове и това позволи на Гения от Чигуел да измъкне победата.

Рони стартира силно със сенчъри брейк от 118 точки - пълно разчистване, след като противникът му бе сбъркал синя по жълтия джоб, а след това със серия от 90 дръпна с 2:0. Луо показа класа и чрез силни поредици от 90, 67 и 136 поведе в резултата, като имаше и аванс от 21 точки в шестия фрейм, но О’Съливан отговори с разчистване на стойност 73 за изравняване. 5-кратният световен шампион изоставаше с 0-56 в следващата партия, но отново разчисти със серия от 83 и впоследствие приключи мача с мини серии от 31 и 41.

“Бях по-слабият играч през целия мач, а той е страхотен талант и щом може да прави тези неща в първия си сезон като професионалист, според мен е най-добрият китайски играч. Измъкнах се този път”, коментира Рони, който в 33 от предишните 69 случая е стигал до титлата, когато е участвал в ранкинг полуфинали.

Той ще се изправи срещу Марк Дейвис в 21:00 часа, а другият сблъсък от 15:00 е между Стивън Магуайър и Стюърт Бингам.

Още от Снукър

Виж всички