Трудна победа за Марк Селби в Международния шампионат по снукър

Трудна победа за Марк Селби в Международния шампионат по снукър

Световният номер 1 и защитаващ титлата си от миналата година Марк Селби имаше сериозно изпитание още в първи кръг на Международния шампионат по снукър в Китай. Веселяка от Лестър се справи с 6:5 с Юан Ли след 4 часа и 17 минути игра в град Дакин, който отново е домакин на един от най-силните турнири с един от най-големите наградни фондове.

Световният номер 81 китаец направи обрат от 3:4 до 5:4, преди Селби да направи брейк от 58 и да спечели десетия фрейм, а в решителната партия трикратният шампион в “Крусибъл” реализира последната синя и приключи мача в своя полза.

Следващият противник на Селби ще бъде Кен Дохърти, който преди няколко дни спечели Шампионата на Обединеното кралство за ветерани. Веселяка от Лестър призна, че му е било трудно да се фокусира, защото е бил натъжен и съпричастен към катастрофата с хеликоптера на собственика на Лестър.

Победи в първи кръг постигнаха и настоящият световен шампион Марк Уилямс, както и местният фаворит Дин Дзюнхуей, с което започнаха по най-добрия начин турнира с огромен портфейл от 775 000 паунда.

 

Дин имаше нелеко изпитание в лицето на Робин Хул и го надви с 6:4 с топ серии от 82, 71 и 128, като във втори кръг ще играе с Жан Анда. Уилямс пък даде само фрейм на Жан Цянкан със серии от 92, 81 и 106, като сега очаква Съни Акани.

Шампионът от “Пол Хънтър Класик” и Световното първенство по снукър с 6 червени Кайрън Уилсън загуби с 2:6 от китайския тийнейджър Сиджун Юан. Друго изненадващо отпадане на играч от топ 16 на ранглистата бе свързано със Стюърт Бингам, който отстъпи с 3:6 на Еден Шарав.

Още от Снукър

Виж всички