Първи турнир - първи триумф за Рони О'Съливан!

Първи турнир - първи триумф за Рони О'Съливан!

Рони О'Съливан осъществи обрат от 4:6 до 11:9, за да спечели първата си снукър титла през настоящия сезон, покорявайки съответно първия турнир, в който участва - Шанхай Мастърс. Ракетата защити короната си от миналата година в китайския мегаполис, но през настоящата кампания събитието не бе част от ранкинг системата и участваха най-добрите играчи според световната ранглиста.

Триумфът за Гения от Чигуел дойде в момент, който той изглеждаше разсейван от мегасблъсъка на ринга между Канело Алварес и Генади Головкин, тъй като Рони прекара голяма част от времето си непосредствено преди мача (и в паузата между сесиите) в спорове в "Туитър" за легитимността на победата на мексиканеца над казахстанския опонент.

Благодарение на успеха си Рони заслужи 200 хиляди паунда, а той вече има пет спечелени купи на китайска земя и три в Шанхай. Също така това е пореденото събитие извън ранкинг системата (с покани), което той покорява - след 7-те "Мастърс" корони, 10-те титли във Висшата лига и двата триумфа в Шампион на шампионите (плюс 12 други).

Хоукинс водеше след първата сесия, но отново не можа да надделее над Рони във финал, губейки седем от десетте изиграни фрейма във втория сегмент от мача. Ястреба записа поражения от Ракетата и на финала на Световното първенство през 2013 година, както и в "Мастърс" през 2016-а.

Още от Снукър

Виж всички