Рони: Отнасях се към турнира като към демонстративно събитие

Рони: Отнасях се към турнира като към демонстративно събитие

Рони О’Съливан се включи за първи път в снукър турнир през новия сезон и не изненада никого, като го спечели след обрат във финала и 11:9 над Бари Хоукинс. Ракетата защити короната си от Шанхай Мастърс, само че този път събитието не бе част от ранкинг системата и участваха всички от топ 16.

“Бари игра най-добрия снукър през целия турнир, направи страхотни мачове с Дин Дзюнхуей и Марк Уилямс. Той е играчът във форма в момента. Жалко за него, но аз играх добре във втората сесия и в миговете, когато наистина имаше значение. Щастлив съм от победата, на почивката намерих нещо на тренировъчната маса и успях да коригирам нещата, защото имах проблеми с щеката си. Това ми даде увереност и повече свобода.

Не се притеснявам, че може да се свлека в ранглистата, ако пропускам повече турнири. Миналата година спечелих много титли, но не се наслаждавах особено и сега ще гледам да балансирам отново по най-добрия начин, за да съм щастлив и да водя хубав начин на живот. Не ме интересуват толкова титлите, не съм държал да спечеля този турнир, отнасях се към него като към демонстративно събитие. Разбирам младите играчи, които държат да побеждават, но аз съм на 42 и имам други приоритети.

Този турнир не може да се сравни чак с тези от “Тройната корона”, но определено е страхотен, защото всички участници са много добри играчи. Той е като “Шампион на шампионите”, който е чудесен турнир, както и “Мастърс”. Малко са такива”, каза Рони след триумфа си в Шанхай, където вече има три купи, както и общо пет на китайска земя.

Още от Снукър

Виж всички