Квалификационна норма от 6.70 за Пламена Миткова

Квалификационна норма от 6.70 за Пламена Миткова

Световната шампионка за девойки в скока на дължина и Атлетка №1 на България за 2023 година Пламена Миткова ще стартира утре в квалификациите на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Българката, която през сезона постигна личен рекорд от 6.70 м, ще гони квалификационната норма, която е точно 6.70 м.

Пловдивчанката е със стартов номер 12 в квалификационна група “А”, където ще стартират 15 състезателки. В групата на българката е и италианката Лариса Япикино, която започва първа в пресявките. Началният час на квалификацията е 11:35 часа българско време.

За финала се класират всички с постижение над 6.70 м или 12-те атлетки с най-добри резултати в квалификацията.

България ще има двама представители във вечерната сесия на утрешния ден. Тихомир Иванов ще участва във финала в скока на височина, който започва в 21:35 часа българско време. Той е с десети стартов номер във финала.

Иванов е петият български финалист в Рим. През миналата седмица Александра Начева и Мирела Демирева се наредиха четвърти в тройния скок и скока на височина, а Божидар Саръбоюков и Габриела Петрова заеха шестите позиции в скока на дължина и в тройния скок.

Ясна Петрова също ще участва в утрешната вечерна сесия в бягането на 10 000 метра. Дебютантката на голям форум при жените ще бяга в 22:30 часа българско време. На старт в дисциплината ще застанат 33 състезателки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички