Шесто място за Божидар Саръбоюков на Европейското в Рим, нова титла за Тентоглу

В своя дебют на Европейско първенство по лека атлетика Божидар Саръбоюков се класира на шестото място в скока на дължина с резултат от 8.08 метра, постигнат в неговия пети опит в сектора.

Божидар стартира с фал, след което постигна 7.93 във втория си, което го класира сред първите осем след първите три опита. Третият опит на родния представител също беше неуспешен, но той получи правото да скача още три пъти.

В четвъртия си опит Саръбоюков записа 7.67 преди да дойде и петото ми заставане в сектора, в което той направи и най-добрия си опит от 8.08. Финалният скок на Божидар също завърши с фал.

Тези 8.08 отредиха на Божидар шестото място, като неговото най-добро постижение бе идентично с това на класиралия се пети Том Кампане, но по-добрия втори резултат на французина (8.04) му даде предимство.

А титлата за трети пореден континентален шампионат спечели Милтядис Тентоглу, който постави нов рекорд на първенствата със своите 8.65 метра. Среброто стана притежание на домакините от Италия благодарение на Матиа Фурлани, който със своите 8.38 постави нов световен рекорд за юноши до 20 години. Бронзът спечели Симон Ехамер от Швейцария, който постигна 8.31 в своя най-добър опит.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Лека атлетика

Виж всички