Мирела Демирева остана на крачка от медалите

Мирела Демирева завърши на четвърто място във финала на скок височина на Европейското първенство в Рим. Българката преодоля 1.93 м, но три пъти не можа да се справи на 1.95 м и пропусна да се нареди сред медалистките.

При петото си участие на шампионат на Стария континент Демирева започна много уверено и скочи с лекота 1.82, 1.86 и 1.90 м. Тя беше безгрешна и още от първия преодоля 1.93 м, като отново не докосна летвата и изравни личното си постижение за сезона.

В хода на състезанието дъждът се усили, което направи условията много трудни. Мирела Демирева направи три несполучливи опита на 1.95 м и завърши четвърта в крайното класиране, но с представянето си показа, че навлиза във все по-добра форма.

Победителка в дисциплината очаквано стана 22-годишната Ярослава Магучих от Украйна, която е действаща световна шампионка в скока височина и ще бъде сред фаворитките за титлата на Олимпиадата в Париж. Тя бе единствената с опит над два метра с 2.01, а ведната след нея сръбкинята Ангелина Топич направи три грешки и остана със сребърния медал.

Най-доброто постижение в кариерата на Магучих бе записано през февруари 2021 с 2.06 м в Банска Бистрица.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Лека атлетика

Виж всички