Гледай на живо

Очаквайте: "Контра": Заслужи ли Италия класирането за сметка на Хърватия

Начева пред Sportal.bg: Четвъртото място най-много боли

Александра Начева постави още един личен рекорд в кариерата си и с 14.35 м остана на крачка от бронзовия медал в тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тя имаше сълзи в очите след битката за отличията, но е силно амбицирана да покаже най-доброто от себе си до края на сезона.

“Първо искам да се извиня на моя треньор (б.а. Стойко Цонов), защото той ме е подготвил за 15 метра, а аз скачам 14.30 м. Явно трябва да ме подготви за 16, за да скачам 15. Той е направил всичко, което трябва, аз не го правя. Разочарованието е огромно, четвъртото място най-много боли, особено когато е в последния опит. Опитах се да го направя, но това е.

Като цяло състезанието е един огромен провал с един красив опит. Така съм подготвена, че още нямам увереността и уменията, за да ги правя стабилни опитите. За тази подготовка, която сме направили. Толкова мога да скоча, че не мога да го направя на състезание. Просто един опит направен.

Александра Начева се нареди четвърта във финала на тройния скок, Габриела Петрова е шеста
Александра Начева се нареди четвърта във финала на тройния скок, Габриела Петрова е шеста

Аз съм щастлива, че малко по малко подобрявам личните си постижения и възнамерявам това да продължи до края на сезона. Надявам се на Олимпиадата да съм в най-добрата си форма и там да покажа наистина за какво сме се подготвили.

Не знам какво не достигна за медал. Треньорът постоянно ми обясняваше какво да подобря, но аз бях в страшна еуфория. Толкова много исках да покажа какво мога да направя, че от това прекалено усилие не се получаваше нищо. Постоянно пробягване, един успешен опит. Просто трябваше да започна по-постепенно, да си изградя състезанието, но нищо не се получи.

Мисля, че след това четвърто място и квалификацията вече ще съм в ранкинг за Олимпиадата, много се надявам все пак да покрия норматив, имаме още едно или две състезания, докато затваря последната дата за покриване. Надявам се да покрия норматива от 14.55 м, но дори и да вляза по ранкинг е добре. Видяхме, че ранкингът не е много показателен за това къде си като позиция и затова на Олимпиадата ще дам всичко от себе си, за да покажа на какво съм готова.

Ще си тръгна от Рим с положителни емоции и малко разочарование. Искам да поздравя всички български атлети. Мисля, че Демирева стана четвърта - Мирела, съчувствам ти, защото и ти си четвърта. Габи също даде всичко от себе си и всички други - Божидар, успех на Тихомир Иванов и на Пламена. Надявам се те да донесат поне един медал на България”, каза Начева пред Sportal.bg в Рим.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички