Саръбоюков: Този сезон разбрах на какво съм способен

Божидар Саръбоюков завърши шести във финала в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим, след като постигна 8.08 метра в най-добрия си опит. Титлата беше спечелена от Милтядис Тентоглу с нов рекорд на шампионатите, а Матиа Фурлани постави нов световен рекорд за юноши под 20 години от 8.38 м за среброто.

“Не съм доволен, моите очаквания наистина бяха по-големи. Този сезон разбрах на какво съм способен, но уви - пак хубавите опити бяха с фалове. Състезанието не тръгна добре за мен, не тръгна очаквано. Още имам притеснения за моя разбег и това не ми дава увереността, която искам.

Още вчера знаех, че финалът наистина ще е много силен, все пак девет човека покриха нормата от 8.00 метра. Матиа Фурлани направи и световен рекорд за юноши и се получи страхотно състезание. Виждахме се с него по време на лагера преди Европейското, но всеки си работеше по неговия план. Поздравявахме се, обсъждахме си състезанието още преди да дойдем. Той е страхотен скачач.

Смятам, че днес бях готов за личен рекорд и олимпийския норматив, но пак казвам, че състезанието не тръгна по най-добрия начин за мен и по някакъв начин загубих своята увереност напълно”, каза Саръбоюков след финала в Рим.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички