Мирела Демирева: Нямаше как да взема медал с това скачане

Мирела Демирева завърши четвърта в скока на височина във финала на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Българката преодоля височините до 1.93 м от първи опит и се доближи до бронзовия медал, но украинката Ирина Герасченко преодоля 1.95 м от втори опит, а Демирева направи три фала на тази височина и така ве успя да стигне до място на почетната стълбичка след две европейски сребра. Титлата спечели Ярослава Магучих с 2.01 м, а среброто взе Ангелина Топич с 1.97 м.

"Досега не съм била четвърта. Или съм втора, или последна. Четвърта съм, защото другите скачаха по-добре от мен.

Избирам да съм положително настроена, няма какво да се самосъжалявам. Нищо не е свършило, сезонът продължава. След 3-годишно отсъствие все пак бях на финал на европейско. Има още върху какво да работя, най-вече върху разбега си. Трябва да съм по-уверена, да си вярвам повече. Нямаше как да взема медал с това скачане, но въпреки това ми беше най-силното състезание през сезона. Днес скачах най-хубаво, така че се надявам формата да се развива и аз гледам към Париж.

195 - не ми стигнаха силите. Както казах, има върху какво да работя, най-вече върху разбега. Знаете, че високият скок е основно психика. Още малко ми трябва, с такива скокове няма как да взема медал - все пак това е европейско. Много искам да скачам в Париж, продължавам да работя, продължавам напред. Започвам да вдигам височини. Трябват ми състезания, не искам да се оправдавам, но дълго време отсъствах от пистата и още ми липсва усетът къде да натисна, къде да не натискам по разбега. Понякога много се навирам в летвата, просто трябва да си вярвам и ще скоча", каза Демирева пред Sportal.bg в Рим след финала.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички