Габриела Петрова: На Европейското успях да покажа, че отново съм в играта

Габриела Петрова завърши на шесто място в тройния скок във финала на Европейското първенство в Рим с резултат от 14.16 м, а Александра Начева се нареди четвърта с личен рекорд от 14.35 м. Петрова обаче изрази задоволство, че след дълго отсъствие от сектора на големи форуми отново е част от елита.

“Няма как да съм напълно доволна, искаше ми се резултатът да е по-добър. Мисля, че бях в състояние да скоча повече, а и класирането да бъде по-предно, но това е един вид моето завръщане в големия спорт и съм щастлива, че на Европейското първенство успях да покажа, че все още съм в играта. Вече смея да твърдя, че след това състезание влизам в ранкинга, ще видим къде. Сезонът тепърва започва, съвсем скоро имам нов старт. Нямаме време за отчайване и отпускане, продължаваме по програмата и черешката на тортата предстои - Олимпийските игри наближават.

Работим цял сезон и цяла година, за да може от състезание на състезание по-добре да се получават нещата. Дъжд, подиум - това са фактори, които са еднакви за всички, няма нужда да се оправдавам и да казвам, че са повлияли по някакъв начин, просто продължаваме”, каза Петрова пред Sportal.bg в Рим след финала.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички