Гледай на живо

"Армейците" с първа контрола за сезона, Стипич с дебют срещу Беласица

Тихомир Иванов: Чувствам се добре, радвам се, че се класирах за финал

Тихомир Иванов записа петия български финал на Европейското първенство по лека атлетика в Рим и пореден континентален в своята кариера. Плевенчанинът преодоля 2.21 м, като тази височина се оказа достатъчна квалификацията да бъде прекратена, тъй като доста участници отпаднаха на по-ниската височина.

“Чувствам се добре. Наистина имах трудности през зимата и цялата ми подготовка беше насочена за летния сезон, радвам се, че успях да се класирам за финала. Квалификацията винаги е трудна, за мой късмет този път мина без проблеми и се радвам. Аз бях готов да скачам и на следващата височина, останах си с шпайковете. Даже успях да направя около десетина скока в цялото състезание плюс загряващите, което е ок за мен.

Започнахме четири от четири финала, доста оптимистично. Аз лично бях много нервен, защото предстоеше моето състезание и очакванията стават повече и повече. На финал съм, довечера ще дойда да гледам Габи, Алекс и Мирела, ще стискам палци.

Не съм влизал за чета какво е казал Божката (б.а. Божидар Саръбоюков), днес се видяхме, но не си говорихме, надявам се да е доволен от това, което е направил. Но дори и да не е, той трябва да гледам напред, защото е млад”, каза Иванов пред журналистите в Рим.

Той благодари и на Ивет Лалова за помощта, която му е оказала в последния един месец.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички