Гледай на живо

ЕВРО 2024: Белгия 0:1 Словакия

Лъчезар Вълчев: Световното е най-важно за нас, надявам се там да изненадам всички

Европейският шампион за юноши под 18 години в тройния скок и бронзов континентален медалист за юноши под 20 г. Лъчезар Вълчев направи своя дебют на голям форум при мъжете и се нареди на 21-во място на Европейското в Рим. В най-добрия си опит българинът постигна 15.96 м при пълно безветрие.

“Чувствам се добре. Не успях да премина 16 метра днес, но според мен това беше заради контузията ми. До ден днешен още я усещам в кръста. Можех много повече да скоча, но липсата на тренировки си оказа влияние, скоковата подготовка не беше достатъчна. Контузията се получи март месец, но ще се оправя.

Бях много развълнуван днес, но в същото време и спокоен. Беше доста силна квалификацията според мен, имаше доста хора над 16.50 м. Имаше и опити над 17 метра. Смятам, че от догодина вече няма да имам проблеми да влизам във финали.

Лъчезар Вълчев и Димитър Ташев не успяха да преодолеят квалификациите на троен скок в Рим
Лъчезар Вълчев и Димитър Ташев не успяха да преодолеят квалификациите на троен скок в Рим

Преди квалификацията вярвах, че имам шанс да вляза във финала, но това ще ми остане като обица на ухото. Ще се готвим вече за Световното за юноши (б.а. в Лима, Перу в края на август). То е най-важното и най-голямата ни цел за годината. Надявам се на Световното да изненадам всички.

Сега започваме с рехабилитацията, с упражнения за кръста и цялото тяло и смятам, че до седмица-две вече няма да имам проблем”, каза Вълчев пред Sportal.bg от Рим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички