Милица Мирчева: Чувствам се преуморена

Националната рекордьорка на България в маратона Милица Мирчева завърши 59-а в полумаратона на Европейското първенство по лека атлетика в Рим с 1:16:30 часа и почти се прости с мечтата си за участие на Олимпийските игри в Париж по-късно през лятото.

“Тръгнах по-смело и се надявах, че нещата ще се получат, но този сезон съм доста изморена, особено след маратона в Прага. Тренировките вървят седмица по седмица по-добре, но просто още не съм готова. Трябва да си взема малко по-дълга почивка и мисля, че ще се случат нещата. Просто се чувствам преуморена.

За Олимпиадата - човек винаги трябва да има поне малко надежда, защото иначе нещата няма да вървят, но като цяло най-вероятно няма да се сбъдне.

Със сигурност ще трябва да си взема една по-дълга почивка, защото в последните години направих страшно много маратони и усещам, че тялото ми има нужда от малко по-дълъг период, в който не тренирам. И да се започне правилната подготовка, тъй като заради календара и много други причини се налагаше на всеки три месеца да избягам по един маратон и това не ми позволяваше да си направя пълноценно подготовката. Сега гледам напред към един сезон, в който ще можем да построим подготовката си като хората с треньора Йоло Николов, защото не сме имали тази възможност отдавна”, сподели Милица Мирчева пред Sportal.bg в Рим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички