Гледай на живо

Евро 2024: Португалия - Чехия 0:0

Димитър Ташев: Тези фалове понякога ми изяждат главата

Дебютантът на голям атлетически форум при мъжете Димитър Ташев не успя да запише успешен опит в квалификацията в тройния скок на континенталния форум в Рим. 21-годишният сливналия, който в колекцията си има сребърен европейски медал за юноши под 20 г., призна, че е имал доста адреналин преди днешното си участие в италианската столица.

“Не съм доволен, дошъл съм за малко по-добър резултат. Дойдохме най-вече за финал, защото смятам, че при мъжете финал е нещо наистина много добро. Това не е последното състезание, има още много състезания. Ще тренираме и ще гледаме да изчистим тези фалове, стъпването на дъската да се оправи и всичко ще се получи. Физически сме добре, това е най-важното.

Лъчезар Вълчев и Димитър Ташев не успяха да преодолеят квалификациите на троен скок в Рим
Лъчезар Вълчев и Димитър Ташев не успяха да преодолеят квалификациите на троен скок в Рим

Определено усещането е уникално. Да застанеш до хора, които са олимпийски, световни европейски шампиони, над 17 метра. Усещането е много яко, ще се мъчим занапред да се наредим до тях.

Определено ще си тръгна от Рим с положителни емоции. Относно състезанието не съм доволен, но Рим е много красиво място. Трябва да си целя дъската, тези фалове понякога ми изяждат главата. За първи път скачам на подиум, много е готино. Определено много ми харесва. Дръпнах разбега, но но се получи. По принцип за мен би било по-добре, ако приемат новите правила, но така се губи психологията на скока. Няма да я има психологическата война с фаловете и няма да е толкова интересно за зрителите”, каза Ташев пред българските журналисти след квалификацията в Рим.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички