Миньор се противопостави на законопроекта на Валери Симеонов: Бъдете разумни! Мислете!

Миньор се противопостави на законопроекта на Валери Симеонов: Бъдете разумни! Мислете!
Стряскащо! Локо (Пловдив): Съществуването на клуба е под въпрос, ако се приеме законопроектът на Валери Симеонов
Стряскащо! Локо (Пловдив): Съществуването на клуба е под въпрос, ако се приеме законопроектът на Валери Симеонов

Новия член на Втора лига Миньор (Перник) се превърна в поредния български футболен клуб, който излезе с категорична позиция по темата за обсъжданите промени в Закона за хазарта. Недоволство срещу внесения от Валери Симеонов законопроект изразиха и редица други клубове в страната.
Законопроектът на Валери Симеонов за хазарта праща родния спорт в предсмъртно състояние Публикуваме изявлението на Миньор без редакторска намеса:

"Миньор е клуб със 100-годишна история. Миньор е надживял куп превратности на съдбата и всякакъв вид управления !Миньор призовава: Бъдете разумни! Мислете!
Бунтът на клубовете продължава - и Локо (София) твърдо против законопроекта на Валери Симеонов Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов ръководството на ФК Миньор изразява следната позиция:

В разпоредбата на параграф 1 на законопроекта се предлага създаване на ал. 4 и чл. 4 от Закона за хазарта, съгласно която хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове.
ЦСКА 1948: Изменение на Закона за хазарта заплашва бъдещето на ЦСКА Приемането на тази разпоредба би довело до затварянето на всички игрални зали и съответно до преустановяването на тяхната дейност. Всеизвестно е, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на много български спортни клубове, в това число и на вековния Миньор.
Предоставените от страна на хазартните организатори във връзка с рекламните и спонсорски договори средства са задължителен елемент за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за постигане на високи спорни резултати от страна на спортистите ни.
Спартак (Пд) за законопроекта на Симеонов: Какво ще правим със стадиона, базата и юношите? Тази редакция на Закона за хазарта ще доведе до спиране на приходите за клуба от един от основните ни източници на средства. Отпадане на този приход поставя под въпрос издръжката на клуба и неговото бъдещо съществуване. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас възникват сериозни притеснения за бъдещето на славния ни клуб.
Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение в името на българския спорт", написаха от клуба.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички