Гледай на живо

Ботев (Враца) ще е част от efbet Лига и през следващия сезон - на живо след триумф над Етър с 3:2

Позиция на ВК Добруджа: Ще спрат приходите ни от основен спонсор

Позиция на ВК Добруджа: Ще спрат приходите ни от основен спонсор
Миро Живков се завръща начело на Добруджа?
Миро Живков се завръща начело на Добруджа?

Пореден волейболен клуб в България изразява своето несъгласие срещу внесения в Народното събрание законопроект за Изменение и допълнение на Закона за хазарта. След столичните ВК Славия и ВК ЦСКА, трети клуб - СВК Добруджа 07 (Добрич)  изразява своята позиция в открито писмо до медиите.

Ето текста на позицията:

Уважаеми приятели на волейбола,

Във връзка с внесеният в Народното събрание на 04.06.2020 г. от Валери Симеонов Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта , № 054-01-50 , ръководството на СВК Добруджа 07 изразява следната позиция :

В така предложеният Законопроект се предвижда създаването на ал.4 в чл.4 , която би възпрепятствала дейността на всички игрални зали и в крайна сметка би довела до преустановяване на съществуването им. За никой не е тайна, че организаторите на хазартни игри са сред основните рекламодатели и спонсори на спортните клубове в нашата страна, в това число и на СВК Добруджа 07. 

Предоставените ни от страна на хазартните организатори средства по изпълнение на рекламни и спонсорски договори , наред с подкрепата на останалите ни партньори,ни позволи да превърнем СВК Добруджа 07 в изключително успешен спортен проект.През последните години мъжкият ни отбор играе изключително успешно в НВЛ-Суперлига и в турнира за Купа България. През сезон 2015/16  стана шампион в Държавното първенство, получи правото и участва в Европейската Шампионска Лига по волейбол мъже 2016/2017г. - най-високия волейболен форум на континента, а на два пъти, през 2015 и през 2017 г спечелихме купата на страната.През изминалият сезон завършихме на 3-то място в крайното класиране на Суперлигата и бяхме полуфиналисти в турнирът за Купа България. Развитието на детско-юношеската ни школа, в която към настоящият момент волейбол тренират близо 150 деца,  дава своите резултати и отборите ни при подрастващите са сред участниците във финалните турнири от Държавното първенство, а наши състезатели са включвани многократно в националните юношески и младежки гарнитури.

Приемането на Законопроектът в предложеният му вид ще доведе до спиране на приходите за нашият клуб от основен спонсор, което на свой ред сериозно ще застраши финансовата ни стабилност, ще наруши нормалното протичане на нашата дейност и ще постави под съмнение бъдещото ни съществуване.

Искрено се надяваме , че Законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение за българският спорт.

С уважение

УС на СВК Добруджа 07

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти