И Витоша (Бистрица) алармира: Бъдещето на клуба е поставено на карта

И Витоша (Бистрица) алармира: Бъдещето на клуба е поставено на карта

Ръководството на Витоша (Бистрица) излезе с позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, предложен от Валери Симеонов.
Законопроектът на Валери Симеонов за хазарта праща родния спорт в предсмъртно състояние "Уважаеми привърженици и почитатели на футбола в България и в частност на ФК Витоша (Бистрица),

Бихме искали да изразим следната позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага създаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната дейност. Всички ние знаем, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както е и в случая с нашия клуб.

Предоставените спонсорски средства са от съществено значение за нашия клуб и без тях, поддържането на спортната база, постигането на резултати и като цяло фунционирането на клуба са сериозно застрашени. Тази редакция на закона неминуемо ще доведе до спиране на приходите за клуба от основния спонсор, което ще постави под въпросителна цялостната му издръжка, футблоситите и нашето бъдеще. В случай, че се стигне до лишаването ни от тези средства за нас ще възникнат сериозни притеснения за нашето съществуване.

Витоша (Бистрица) е един от основните футболни клубове в гр. София с над 200 деца в своята академия. В последните 4 години първия ни тим е част от професионалния футбол, като от 2017г. сме част от Първа професионална футболна лига. През следващата година за първи път ще имаме два отбора в елитните юношески групи на България. Искрено се надяваме, законопроектът да бъде преразгледан в частта, която поставя съществуването ни под въпрос.

С уважение,

Ръководството на ФК Витоша (Бистрица)", написаха от ръководството на Витоша (Бистрица).

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти