Бунтът на клубовете продължава - и Локо (София) твърдо против законопроекта на Валери Симеонов

Бунтът на клубовете продължава - и Локо (София) твърдо против законопроекта на Валери Симеонов
И Витоша (Бистрица) алармира: Бъдещето на клуба е поставено на карта
И Витоша (Бистрица) алармира: Бъдещето на клуба е поставено на карта

Отборът на Локомотив (София) стана поредният клуб, който изрази острата си позиция спрям готвения законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта внесен от Валери Симеонов. Вчера Локомотив (Пловдив), Витоша (Бистрица) и още няколко клуба излязоха с изявление срещу готвените промени.
Законопроектът на Валери Симеонов за хазарта праща родния спорт в предсмъртно състояние
"Уважаеми привърженици на футбола в Република България и на Футболен клуб Локомотив София 1929. Бихме искали да изразим следната позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов. В законопроекта се предлага създаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната дейност.
Стряскащо! Локо (Пловдив): Съществуването на клуба е под въпрос, ако се приеме законопроектът на Валери Симеонов
Всички ние знаем, че спортните клубове в страната получават не малко средства от тази дейност, както е и в случая с нашия клуб. Предоставените средства от спонсора са от голямо значение за клуба и без тях, поддържането на спортната база, постигането на спортни резултати и като цяло фунционирането на клуба са сериозно застрашени. Така направена редакцията на закона ще доведе до голямо намаляване или спиране на приходите за клуба от основния спонсор, което ще постави пред голям финансов проблем цялостната работа в клуба. При положение че се стигне до спирането на тези средства за нас ще възникнат изключително сериозни проблеми касаещи бъдещето развитие на клуба и участие в различните първенства и турнири на БФС.

От позицията на един от най-старите и обичани клубове в България с над 350 деца в своята Академия.,участващи в всички първенства и турнири, включително Елитна група до 17год. се надяваме да можем да продължим своята спортна и социална дейност в и без това трудните времена в които живеем. Вяеваме че , законопроектът ще бъде преразгледан в частта, която поставя съществуването ни и нормална работа на много спортни клубове под въпрос"

С уважение, Съвет на Директорите на ФК „Локомотив София 1929“ АД
Гр.София 13.06.2020г.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти