Пирин (Разлог) също е против промените в Закона за хазарта

Пирин (Разлог) също е против промените в Закона за хазарта

Пирин (Разлог) стана поредният клуб, който се противопостави на предложението на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. От клуба излязоха с официална позиция, която публикуваха на страницата си във Фейсбук. Ето какво пише там:

"От ръководството на ФК ПИРИН РАЗЛОГ искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за Хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 04 Юни 2020 г. от Валери Симеонов.
В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорски средста от тяхна страна са от изключително важно значение за нашия клуб.
ФК Пирин Разлог е клуб който в последните 4 години се утвърди, като един от най-стабилните и постоянни отбори в Югозападната Трета Лига, а преди това и 4 г. във Втора професионална лига, както и с ДЮШ от над 100 деца състезаващи се във всички редовни първенства към БФС. Надяваме се законопроектът да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения, които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият клуб.
С Уважение,
ФК ПИРИН РАЗЛОГ."

Още от Трета лига

Виж всички