От Лудогорец: Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове

От Лудогорец: Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове
Стряскащо! Локо (Пловдив): Съществуването на клуба е под въпрос, ако се приеме законопроектът на Валери Симеонов
Стряскащо! Локо (Пловдив): Съществуването на клуба е под въпрос, ако се приеме законопроектът на Валери Симеонов

Ръководството на Лудогорец също излезе с официална позиция по темата за обсъжданите промени в Закона за хазарта. Според "орлите" измененията ще нанесат сериозни вреди върху спорта в България и ще поставят под угроза съществуването на много клубове.
Законопроектът на Валери Симеонов за хазарта праща родния спорт в предсмъртно състояние Публикуваме позицията на Лудогорец без редакторска намеса:

"Позиция на Лудогорец за промените в Закона за хазарта

ПФК Лудогорец апелира за преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020г. от депутата Валери Симеонов. Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19.
ЦСКА 1948: Изменение на Закона за хазарта заплашва бъдещето на ЦСКА Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори. Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България.

Освен това измененята в Закона за хазарта ще рефлектират негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.
ПФК Лудогорец призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола", написаха от клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти