Константинов: Рано ми е да бъда Треньор на годината (ВИДЕО)

Константинов: Рано ми е да бъда Треньор на годината (ВИДЕО)

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов, който беше избран за Треньор №1 на годината, сподели, че според него му е малко рано за тази награда.

"В интерес на истината малко неочаквано е за мен. Винаги е приятно едно такова признание, особено като са гласували хора, които имат отношение към спорта предимно. Неочаквано е, защото моята оценка е, че ми е малко раничко. Казах го и преди малко в едно интервю, десетина година назад треньор на годината щеше да е някой световен шампион, олимпийски медалисти. Това не говори добре за спорта ни, в интерес на истината", заяво Константинов.

"Като че ли оовече очаквах, че ще спечелим наградата за Отбор на годината, защото в крайна сметка да си кажем истината колективните спортове дават един друг заряд на нацията и хората имат нужда от някакъв позитивизъм. И без да омаловажавам индивидуалните спортове, но един отбор винаги като че ли обединява под някаква форма хората и това се видя на Европейското първенство. Макар, че абсолютно заслужено щеше да бъде и ансамбълът да спечели наградата. Видяхте и жестът на Владо Николов. Мисля, че всички сме съгласни с този жест и това, което каза, подкрепям го", добави селекционерът на България.

"Очаквания за предстоящата квалификация още не мога да направя. Реална преценка да дам за това в какво състояние са хората, защото до днешната тренировка бяха седем състезателите, а вчера пет. Утре очаквам да станем по-голяма група - 11, и вече до 24-и ще се съберат всички 16, които съм повикал на подготовката. Тогава вече ще преценяваме с оглед на това кой в какво състояние е. Много трудно е да се прогнозира имайки предвид, че идват от различни първенства с различни проблеми. Има някои травми, които са притеснителни, но нещо повече ще мога да кажа следващата седмица", коментира още Константинов за европейската олимпийска квалификация в Берлин след две седмици.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от Спортист на годината 2015 ТУК!!!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти