Ето какви промени подготви Peugeot за последния си Дакар (видео)

Ето какви промени подготви Peugeot за последния си Дакар (видео)

Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018 година (Стефан Петерханзел, Себастиан Льоб, Карлос Сайнц и Сирил Депре), техните състезателни автомобили претърпяват някои важни модификации с цел максимална динамика и носят ново име - Peugeot 3008DKR Maxi. Стандартната архитектура, базирана на SUV Peugeot 3008, спечелил наградата "Автомобил на годината" в Европа за 2017-а, остава същата: две задвижващи колела, захранвани от 3.0-литров двигател с двоен турбокомпресор. Най-забележимо е разширяването на следата с 10 см от всяка страна, за да се подобри стабилността, като подобрения са извършени и в окачването.

И четирите екипажа тестваха обстойно новия Peugeot 3008DKR Maxi, с навъртени повече от 18 000 километра по време на състезанията в Мароко, Португалия и Франция. Те са наясно, че най-новите регулации не благоприятстват отбора Peugeot Total, заради допълнителното тегло, добавено към Peugeot, докато съперниците свалиха тегло и им бе дадена повече свобода на действие в други области. Именно това бе и една от причините френският производител да обяви официално края на състезателната си програма в Дакар след януари 2018.

Но както винаги на Дакар, най-голямото предизвикателство е самото събитие. Официалният маршрут на ралито ще бъде потвърден от организатора на събитието A.S.O на 22 ноември, а началната дата тази година е 6 януари.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти