Рали Дакар 2018 вероятно е последият шанс за победа на Льоб

Рали Дакар 2018 вероятно е последият шанс за победа на Льоб

Деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб заяви, че предстоящото издание на рали Дакар през януари вероятно ще бъде последната му възможност да спечели южноамериканския маратон, като се очаква Peugeot да приключат офроуд програмата си след тази зима.

За първи път Льоб участва на рали Дакар през 2016-а и бе лидер в момента, в който катастрофира и изгуби значително време. През 2017-а пък технически проблем застана между французина и дебютната му победа. За най-тежкото състезание за човек и машина – рали Дакар – участниците започват подготовка много по-рано. Още миналата седмица Льоб изпробва 3008 DKR в Мароко, а тази сряда ще стартира на шестдневното рали Мароко.

"Изданието е важно, защото смятам, че ще бъде последното за мен. Може би Peugeot ще продължат програмата си, но не вярвам. Ние вече имаме значително повече опит и ще бъде чудесно да получим резултати. Прекалено е трудно обаче да очакваш каквото и да било от толкова дълго състезание. Ние имаме скоростта, но на Дакар далеч не само тя има значение. Може да се загуби много при навигацията или около други проблеми – както беше миналата година", сподели пред Autosport Льоб.

Рали Дакар 2018 ще стартира на 6 януари в Лима, Перу и ще завърши в Кордоба, Аржентина две седмици по-късно.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти