Льоб се чувства достатъчно бърз за WRC

Льоб се чувства достатъчно бърз за WRC

Себастиан Льоб чувства, че все още има скоростта да се състезава в Световния рали шампионат въпреки отсъствието си от пет години. Миналата седмица французинът за първи път тества новото поколение агресивни автомобили на макадам в Испания. Деветратният шампион заяви, че се чувства доволен от представянето си на тази настилка, която всъщност присъства в девет от 13-те ралита догодина.

"Беше много приятно да изпробвам тази кола на макадам, защото изминаха почти пет години от последното ми каране на рали автомобил на макадам. Имаше известни притеснения дали ще се справя с този тест, но усещането беше страхотно и дойде доста бързо. Чувствах се много комфортно в автомобила", коментира Льоб.

Въпреки че шампионът има скоростта за едно изненадващо завръщане във WRC със Citroen, той разкри, че приоритет му остава Световния раликрос. Льоб допълни, че ще продължи работата си с екипа на Peugeot-Hansen догодина, ако бъде направена кола, способна да победи Volkswagen Polo GTI – доминанта в шампионата този сезон.

Към момента Льоб и Citroen нямат планове за още тестове. Французинът коментира и възможността да се състезава на рали Монте Карло, но шансовете са малка заради ангажимента му на рали Дакар (б.р. рали Дакар приключва в събота, а рали Монте Карло започва в четвъртък).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти