Гледай на живо

Турицов провали ЦСКА - София, бранителят пропусна ключова дузпа в добавеното време срещу ЦСКА 1948 - на живо от "Армията" с атмосферата и отзивите след 1:1

Електрическият велосипед Peugeot eF01 спечели наградата за индустриален дизайн

Електрическият велосипед Peugeot eF01 спечели наградата за индустриален дизайн

Електрическият сгъваем велосипед на Peugeot, наречен eF01, получи първата си награда. Тя е за индустриален дизайн и бе връчена в центъра „Жорж Помпиду" в Париж.

Патентованата система на сгъване, проектирана от PEUGEOT Design Lab, позволява лесна, мултимодална употреба. Електрическият велосипед eF01 е най-новото попълнение в предложението за мобилност на Peugeot, което започна с електрическата тротинетка e-Kick.

Нийл Симпсън, главен дизайнер в Peugeot Design Lab, каза за наградата: „Много сме горди да получим тази награда. Peugeot създаде първия си сгъваем велосипед преди повече от век. Надявам се след 100 години да говорим за дизайна и иновациите на eF01!"

С иновативния му механизъм на сгъване, десет секунди и три движения, изпълнени в каквато и да е последователност, са всичко, което е необходимо за сгъване и разгъване на велосипеда. Така потребителите могат да редуват пътуване с велосипед, пеш или с автомобил и влак. След паркиране на автомобила последните километри от дадено пътуване могат да бъдат изминати без никакви усилия, независимо от терена, благодарение на мощния електрически мотор. Батерията се зарежда в багажника на автомобила по време на шофиране или в обикновен стенен контакт. Максималната скорост с електрическо придвижване е 20 км/ч и позволява пробег от 30 км.

Церемонията наза връчване на наградите за френски индустриален дизайн Les Étoiles de l'Observeur се състоя на 5 декември в центъра „Жорж Помпиду" в Париж. Тя събра 1 400 професионалисти в присъствието на държавни представители. Всяка година l'Observeur du Design l'Etoile d'Or награждават най-добрите постижения на френски дизайнери и компании. Наградите се организират от 1999 г. от Агенцията за стимулиране на индустриалните разработки с подкрепата на Министерството на икономиката и културата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти