Маса обвини Сайнц в умишлено блокиране

Маса обвини Сайнц в умишлено блокиране

Фелипе Маса обвини Карлос Сайнц, че умишлено го е блокирал в последната част от квалификацията за Гран При на Бразилия. Пилотът на Уилямс призовал стюардите да разследват случая и да наложат наказание на младия испанец. Сайнц, от своя страна, категорично отхвърли нападките и настоя, че никога не би задържал нарочно друг състезател.

Маса беше записал обещаващи обиколки в първите две фази на квалификацията, но в третата се наложи да прекрати първата си бърза обиколка, защото Сайнц се оказа на пътя му. След това бразилецът не успя да постигне достатъчно добро време, тъй като условията на трасето се влошиха заради лек ръмеж.

"Едно е да направиш грешка, но това не беше грешка, беше си нарочно. Много съм разочарован и говорих с него", заяви Фелипе. "Той ми отговори, че го е направил умишлено, защото аз съм го бил засякъл по-рано през уикенда. Може и така да е станало, обаче не съм го направил съзнателно. Това е прекалено".

Версията на Сайнц се оказа по-различна: "Няма такова нещо", отсече Карлос в отговор на въпрос дали е блокирал опонента си нарочно. "Това са тежки обвинения, а аз не съм направил нищо с умисъл." Пилотът на Рено дори заяви, че не той, а Маса го е блокирал в друга ситуация: "Убеден съм, че Маса можеше да промени траекторията по-рано при завой 4, заради което аз се оказах зад него".

Попитан дали наистина е признал вината си в разговор с Фелипе, Карлос отговори: "Той ми говореше за вчера и за днес, а аз всъщност не го слушах особено, защото според мен цялата работа не си заслужава".

В крайна сметка, стюардите не взеха отношение и така ветеранът Маса ще трябва да започне последното си състезание пред родна публика от девета позиция, докато младият Сайнц ще стартира точно пред него от осмо място.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти