Карлос Сайнц приключва кариерата си след Дакар 2018

Карлос Сайнц приключва кариерата си след Дакар 2018

Победителят на рали Дакар от 2010 година Карлос Сайнц призна, че Дакар 2018 вероятно ще отбележи края на професионалната му кариера в автомобилизма, но все още не иска да прави прибързани заключения за бъдещето си. Peugeot ще се оттегли като заводски тим след изданието следващия месец, а приоритет за французите става Световния раликрос шампионат.

"Надявам се да дам на Peugeot победата в този последен за тях Дакар. В момента не мисля за нищо друго освен за старта на 6 януари. Вече съм на 55 години и съм близо до края на кариерата си, но точно сега мисля само за Дакар. Не знам какви са опциите пред мен след януари. Засега няма друг производител, който да е проявил интерес към формата. Ще останат само Mini, но не съм говорил с тях", сподели Сайнц.

През последните две години Peugeot спечели Дакар с легендарния Стефан Петерханзел, докато Сайнц не успя да стигне финала. "Стратегията е много важна, особено тази година. Трябва да бъдем по-търпеливи, което за мен специално винаги е трудно".

След официалната новина за оттеглянето на Peugeot още един техен пилот – Себастиан Льоб – призна, че след 2018-а Дакар ще остане единствено мираж за него. Освен тях двамата към тима на Peugeot се числят още Мистър Дакар Стефан Петерханзел и Сирил Депре. Именно тях Сайнц смята и за основни конкуренти.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти