Любо Ганев: Националният отбор намери своя облик и тепърва ще имаме хубави мачове

Любо Ганев: Националният отбор намери своя облик и тепърва ще имаме хубави мачове

Мисля, че мъжкият национален отбор по волейбол вече намери своя облик и тепърва ще имаме още хубави мачове. Това коментира в Русе Любо Ганев - член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол.

Той каза, че се надява по време на предстоящия последен турнир от Лигата на нациите българският отбор да се представи добре и да победи отборите на Германия, Южна Корея и Иран.

Според Ганев волейболистите трябва да играят така, както в мачовете срещу Канада и Бразилия.

"Играха със сърце и с душа и заслужено победиха. Само така можем да растем напред. Знаете, че ни предстои световно първенство, на което трябва да зарадваме хилядите ни фенове, които ще бъдат в залите и пред телевизора", каза Ганев.

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров заяви, че националният отбор по волейбол показва много силен потенциал, но има още много да се работи.

Ганев и Лазаров коментираха, че подготовката за световното по волейбол в организационен план върви добре, но има още много работа.

"Трябва да направим максималното за едно неповторимо събитие, което се провежда веднъж на 50 години", заяви Любо Ганев.

Лазаров коментира и представянето на женския национален отбор по волейбол, който спечели Златната европейска лига и замина за участие в междуконтиненталния "чалъндж" турнир в Перу. Надпреварата ще се състои от утре до 24 юни в Лима, а в нея ще се включат шест отбора - Перу, България, Унгария, Пуерто Рико, Австралия и Колумбия.

Лазаров заяви, че се надява националките ни да спечелят първото място и отборът да се завърне във Волейболната лига на нациите - сред шестнайсетте най-силни в света.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички