Любо Ганев ще бъде провъзгласен за Цар на карнавала в Русе

Любо Ганев ще бъде провъзгласен за Цар на карнавала в Русе

Известният бивш волейболист Любо Ганев, който е и член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, ще бъде провъзгласен за Цар на карнавала по време на "Русенския карнавал", който ще се състои на 23 юни /събота/ в крайдунавския град. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Русе арт" Мариан Савов.


Любо Ганев: Горях много в дербито, даже щях да се сбия със съотборник

По думите му близо 1100 души са се записали до днес за участие в карнавала.

Шоу мач ЦСКА - Левски

Савов обясни, че в центъра на града ще бъдат разположени четири сцени. Преди това четири шествия ще съберат участниците от различни точки на града. Едно от тях ще бъде водено от Любо Ганев. Той ще бъде провъзгласен за Цар на карнавала от кмета Пламен Стоилов, който ще му връчи "ключа" на града. Участниците в шествието ще пренесат купата на Световно първенство по волейбол за мъже. То ще се състои през септември тази година, а Русе ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия.

Шоу мач ЦСКА - Левски

Савов обясни, че трофеят ще бъде представен по-рано през деня на площада пред сградата на Държавната опера, като всеки желаещ ще има възможност да се снима с него. Заедно с Любо Ганев в шествието ще се включат и деца, облечени в екипи на националните отбори по волейбол, които ще играят мачове в Русе.

Още от Булевард

Виж всички